żywność

 0    97 schede    katwardowska
Scarica mp3 Stampa Gioca Testa il tuo livello
 
Domanda Risposta
właściwości
inizia ad imparare
properties
Smakowitość
inizia ad imparare
palatability
sztuczny
inizia ad imparare
artifical
skrobia
inizia ad imparare
starch
Zagęstnieje
inizia ad imparare
thickens
ciekły
inizia ad imparare
liquid
zawiesina
inizia ad imparare
suspension
podzielony
inizia ad imparare
divided
rozgrzany
inizia ad imparare
heated
mąka kukurydziana
inizia ad imparare
cornflour
Smaki
inizia ad imparare
flavours
Napowietrza
inizia ad imparare
aerates
ubijany
inizia ad imparare
beaten
jędrniejsza
inizia ad imparare
firmer
ubjać
inizia ad imparare
whisking
beza
inizia ad imparare
meringue
elastyczny
inizia ad imparare
stretchy
Środek emulgujący
inizia ad imparare
emulsifying agent
Nawilża
inizia ad imparare
moistens
lecznicze
inizia ad imparare
treating
Zawiera
inizia ad imparare
incorporates
Przesiewanie
inizia ad imparare
sieving
składanie
inizia ad imparare
folding
tarcie
inizia ad imparare
rubbing
Środki podnoszące
inizia ad imparare
raising agents
proszek do pieczenia
inizia ad imparare
baking power
Zagęstnieje
inizia ad imparare
thickens
surowy
inizia ad imparare
raw
konserwowanie
inizia ad imparare
preserving
konserwowanie
inizia ad imparare
canning
zmiękczać
inizia ad imparare
tenderising
drewniany młotek
inizia ad imparare
mallet
zagęszczający
inizia ad imparare
thickening
rośliny strączkowe
inizia ad imparare
pulses
krem
inizia ad imparare
custard
Łączenie
inizia ad imparare
combining
wiązać
inizia ad imparare
bind
Formy dopełniające
inizia ad imparare
bulking forms
Powłoka
inizia ad imparare
coating
bułka tarta
inizia ad imparare
breadcrumbs
pokrywać czymś panierować
inizia ad imparare
enrobing
Wzbogacanie
inizia ad imparare
enriching
ulepszać
inizia ad imparare
improve
składniki odżywcze
inizia ad imparare
nutrients
Węglowodany
inizia ad imparare
carbohygrates
dwutlenek węgla
inizia ad imparare
carbon dioxide
Ciasto rosnąć
inizia ad imparare
dough to rise
przyprawa
inizia ad imparare
flavouring
cząber
inizia ad imparare
savoury
skracanie
inizia ad imparare
shortening
lukier
inizia ad imparare
icing
Smakowitość
inizia ad imparare
palatability
roztwór
inizia ad imparare
solution
żółtko
inizia ad imparare
yolk
piana
inizia ad imparare
foam
bity
inizia ad imparare
whipped
ciekły
inizia ad imparare
liquid
wstrząśnięty
inizia ad imparare
stirred
występować
inizia ad imparare
occur
Emulgatory
inizia ad imparare
emulsifiers
cel powód
inizia ad imparare
purpose
tłuszcze nasycone
inizia ad imparare
saturatet fats
Tłuszcze wielonienasycone
inizia ad imparare
polyunsaturatet fats
Czerwone krwinki
inizia ad imparare
red blood cells
ciasto kruche
inizia ad imparare
shorten pastry
Środek wypełniający
inizia ad imparare
bulking agent
soczewica
inizia ad imparare
lentils
trawienie
inizia ad imparare
digestion
Nienasycone tłuszcze
inizia ad imparare
dissarurated fats
źródło
inizia ad imparare
source
Rozwój produktów spożywczych
inizia ad imparare
food product development
Zapewnienie jakości
inizia ad imparare
quality assurance
Spełnienie wymagań
inizia ad imparare
meeting requirements
instruować
inizia ad imparare
brief
Rozwijanie
inizia ad imparare
developing
badania rynku
inizia ad imparare
market research
Prowadzenie ankiety
inizia ad imparare
conducting survey
próba
inizia ad imparare
attempt
kształt
inizia ad imparare
shape
Trwałość
inizia ad imparare
shelf life
zauważalny
inizia ad imparare
noticeable
Wykreślony
inizia ad imparare
plotted
wyjaśnić pokazać
inizia ad imparare
reveal
składnik
inizia ad imparare
component
właściwy
inizia ad imparare
appropriate
magazyn towarów
inizia ad imparare
depository
równo
inizia ad imparare
equally
krajalnica
inizia ad imparare
mandolin
końcówka do zagniatania ciasta
inizia ad imparare
dough hook
ugniatanie
inizia ad imparare
kneading
wysiłek
inizia ad imparare
effort
Przenośnik taśmowy
inizia ad imparare
conveyor belt
duże garnki
inizia ad imparare
bolling vats
Datowanie
inizia ad imparare
date-stamping
etykieta
inizia ad imparare
label
Specyfikacja projektu
inizia ad imparare
design specification
testy porównawcze
inizia ad imparare
rating tests

Devi essere accedere per pubblicare un commento.