Domanda |
Risposta |
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
• Whole wheat sandwich buns and rolls inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
Produkty zbożowe rafinowane
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
• White sandwich buns and rolls inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
• Pasta (spaghetti, macaroni) inizia ad imparare
|
|
Makaron (spaghetti, makarony)
|
|
|
• Ready-to-eat breakfast cereals inizia ad imparare
|
|
Płatki śniadaniowe gotowe do spożycia
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
• Whole wheat cereal flakes inizia ad imparare
|
|
Płatki śniadaniowe z pełnoziarnistej pszenicy
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
• Vegetables (non-starchy) inizia ad imparare
|
|
Warzywa (niezawierające skrobi)
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
• Salad greens (chicory, endive, escarole, lettuce, romaine, spinach, arugula, radicchio, watercress) inizia ad imparare
|
|
Sałata (cykoria, endywia, escarola, sałata, rzymska, szpinak, rukola, radicchio, rukiew wodna)
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
Warzywa (zawierające skrobię)
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
Przetworzone produkty sojowe
|
|
|
• Tofu (bean curd made from soybeans) inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
• Milk/all fluid milk: fat-free (skimmed), low fat, reduced fat, whole milk inizia ad imparare
|
|
Mleko/wszystkie płyny mleczne: odtłuszczone, niskotłuszczowe, zredukowana zawartość tłuszczu, pełnotłuste mleko
|
|
|
• Flavoured milks: chocolate, strawberry, lactose-reduced milks, lactose-free milk inizia ad imparare
|
|
Mleka smakowe: czekoladowe, truskawkowe, mleka o zmniejszonej zawartości laktozy, mleko bezlaktozowe
|
|
|
• All yoghurt-wszystkie jogurty inizia ad imparare
|
|
• All yoghurt-all yoghurts
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
• Calcium-fortified soymilk inizia ad imparare
|
|
Mleko sojowe wzbogacone o wapń
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
• Hard natural cheeses: cheddar, mozzarella, Swiss, Parmesan inizia ad imparare
|
|
Twarde sery naturalne: cheddar, mozzarella, szwajcarski, parmezan
|
|
|
• Soft cheeses: ricotta, cottage cheese inizia ad imparare
|
|
Sery miękkie: ricotta, twarożek
|
|
|
• Processed cheeses: American inizia ad imparare
|
|
Sery przetworzone: amerykański
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
• Lean cuts of: beef, ham, lamb, pork, veal inizia ad imparare
|
|
Chude kawałki mięsa: wołowina, szynka, jagnięcina, wieprzowina, cielęcina
|
|
|
• Game meats: bison, rabbit, venison inizia ad imparare
|
|
Dziczyzna: bizon, królik, sarnina
|
|
|
• Lean ground meats: beef, pork, lamb inizia ad imparare
|
|
Mielone chude mięso: wołowina, wieprzowina, jagnięcina
|
|
|
• Organ meats: liver and giblets inizia ad imparare
|
|
Podroby: wątroba i podroby
|
|
|
• Poultry: chicken, duck, goose, turkey, ground chicken and turkey inizia ad imparare
|
|
Drób: kurczak, kaczka, gęś, indyk, mielony kurczak i indyk
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
• Catfish, cod, flounder, haddock, halibut, herring, mackerel, pollock, porgy, salmon, sea bass, snapper, swordfish, trout, tuna, carp, pike, eel inizia ad imparare
|
|
Sum, dorsz, flądra, łupacz, halibut, śledź, makrela, dorsz, pstrąg, tuńczyk, karp, szczupak, węgorz
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
• Anchovies, clams, tuna, sardines inizia ad imparare
|
|
Anchois, małże, tuńczyk, sardynki
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
• Clams, crab, crayfish, lobster, mussels, octopus, oysters, scallops, squid (calamari), shrimp inizia ad imparare
|
|
Małże, krab, rak, homar, mule, ośmiornice, ostrygi, przegrzebki, kalmary, krewetki
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|
• Chicken eggs, duck eggs inizia ad imparare
|
|
|
|
|
inizia ad imparare
|
|
|
|
|