Moja lekcja

 0    50 schede    guest2325862
Scarica mp3 Stampa Gioca Testa il tuo livello
 
Domanda Risposta
kazeina
inizia ad imparare
casein
separacja serwatki
inizia ad imparare
whey separation
bakterie kwasu mlekowego
inizia ad imparare
lactic acid bacteria
standaryzacja mleka
inizia ad imparare
standardization of milk
zawartosc tluszczu i bialka mleka
inizia ad imparare
milk fat and protein content
obrobka termiczna mleka
inizia ad imparare
milk heat treatment
odtluszczone mleko
inizia ad imparare
skim milk
mleko w proszku
inizia ad imparare
milk powder
kuleczki tluszczu mlecznego
inizia ad imparare
milk fat globules
punkt izoelektryczny bialka mleka
inizia ad imparare
isoelectric point of milk protein
jogurt
inizia ad imparare
yoghurt
kefir
inizia ad imparare
kefir
ser plesniowy
inizia ad imparare
mold cheese
produkty mleczarskie
inizia ad imparare
dairy products
krotkolancuchowe kwasy tluszczowe sera
inizia ad imparare
short-chain fatty acids of cheese
sery z porostem plesni
inizia ad imparare
cheeses with bloomy molds
sery z przerostem plesni
inizia ad imparare
blue-veined cheeses
aktywnosc kultur starterowych
inizia ad imparare
the activity of starter cultures
fermentowane napoje mleczne
inizia ad imparare
fermented dairy drinks
sery topione
inizia ad imparare
processed cheeses
kurze jaja
inizia ad imparare
chicken eggs
bialko jaja
inizia ad imparare
egg white
niezbedne aminokwasy bialka jaja kurzego
inizia ad imparare
essential amino acids of hen egg’s protein
zoltko jaja
inizia ad imparare
egg yolk
skorupka jaja
inizia ad imparare
egg shell
transgeniczne jaja
inizia ad imparare
transgenic eggs
produkcja jaj
inizia ad imparare
egg production
olej jajeczny
inizia ad imparare
egg oil
ptasie jaja
inizia ad imparare
avian eggs
membrany skorupkowe
inizia ad imparare
shell membranes
wolowina
inizia ad imparare
beef
baranina
inizia ad imparare
mutton
produkty miesne
inizia ad imparare
meat products
wedliny gotowane metoda sous-vide
inizia ad imparare
Sous-vide cooked meats
soczystosc miesa
inizia ad imparare
juiciness of the meat
jagniecina
inizia ad imparare
lamb
surowe mieso
inizia ad imparare
raw meat
mieso z kurczaka
inizia ad imparare
chicken meat
smazenie miesa na patelni
inizia ad imparare
pan frying of meat
wzmocnienie smaku miesa
inizia ad imparare
enhancing the taste of meat
oleiste ryby
inizia ad imparare
oily fish
ryba gotowana na parze
inizia ad imparare
steamed fish
sledz
inizia ad imparare
Herring
losos
inizia ad imparare
salmon
sardynki
inizia ad imparare
pilchards
ostrygi
inizia ad imparare
oysters
owoce morza
inizia ad imparare
seafood
brazowe mieso kraba
inizia ad imparare
brown meat of crab
rosliny morskie
inizia ad imparare
marine plants
krewetki
inizia ad imparare
prawns (shrimp)

Devi essere accedere per pubblicare un commento.